Hýbeme se v každém věku

Skutečnost, že v nejlepší formě jsme v dospívajícím věku je neměnná. Tehdy má člověk nejvíce energie, síly a životního elánu. A taky nejvíce chuti a potřeby hýbat se co to jde. Mladí lidé mají skvělé možnosti a výhody v podobě pohybu a sportovní činnosti. Proto je nesmírná škoda, že dnes většina mladých lidí sedí jen u techniky a přístrojích, které vyžadují jen pohyb jejich prstů. Nastartujete raději své mládí až po dospělost pohybem, který vám přidá pár let života k dobru.
babička ve vodě

Aktivní pohyb a vytrvalost

V mladším věku je prakticky povoleno všechno. Samozřejmě co se týče sportu, ve kterém se nemusíte omezovat. Mladé kosti mají totiž potřebu hýbat se a dovádět. V tomto věku máte šanci začít budovat si cestu k nějakému vrcholovému sportu. Vybrat si můžete z disciplín, které vás zaujmou a vidíte v nich váš potenciál. Ideální jsou na to sporty:
–       míčové hry(fotbal, basketbal, ale i hokej)
–       zimní sporty(bruslení, lyžování)
–       tanec(společenské tance, moderní tance)

Když už klouby dostávají zabrat…

V životě i ve sportu to chodí tak, že stáří se na všem podepíše. Některé sportovní aktivity je těžké a někdy i nemožné dělat, když vás trápí bolesti zad a kloubů. A přitom nemusíte mít nijak vysoký věk, obvykle se stává, že první problémy postihnou člověka od 35 let výše. A to žádný velký stáří rozhodně není. V takovém případě se nedá nic dělat a přistupovat k situaci zodpovědně. Jaké sportovní aktivity lze provádět i v pozdějším věku a to zcela aktivně?
 Plavání:
Jelikož nás voda přirozeně nadnáší a je nám lidem blízká, plavat můžete v každém věku. Je to navíc zdravý způsob pohybové aktivity, která tělu prospívá jak k dobré kondici, tak na duši.
Běh:
Nemusí se jednat o žádné vrcholové běhání s množstvím naběhaných kilometrů. Běhat můžete klidně pomalu a hlídat si vaši srdeční frekvenci tak, aby vás tento sport nijak neomezoval.
cyklista s helmou
Cyklistika:
Jezdit na kole má spoustu výhod, protože se jedná i o vhodný dopravní prostředek. Denně se potřebujete někam dopravit a ať je do práce, nebo jen na kole máte možnost spojit tuto činnost i se sportem.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup